Jadłospis w Alwerni

                           

DSC01040                

      

24. 02. 2020 – Poniedziałek

Śniadanie: Zupa mleczna (3,2 %) z płatkami owsianymi, weka pszenna z masłem, serek almette, miód, marchewka, herbata Alergeny: mleko, gluten, jajko,

Obiad: Zupa grysikowa, warzywa, zielenina, filet z indyka duszony , ziemniaki, kapusta czerwona, jabłko, kompot. Alergeny: seler, gluten, mleko

Podwieczorek: Drożdżówka z dżemem, herbata z cytryną i miodem. Alergeny: gluten, mlek, jajko

25. 02. 2020 – Wtorek

Śniadanie: Chleb pszenny i graham, parówka, papryka czerwona, kawa z mlekiem (2%), herbata z miodem. Alergeny: mleko, gluten, soja, jajko, gorczyca, orzeszki ziemne, nasiona sezamu

Obiad: Żurek z ziemniakami i jajkiem zabielany ( śmietana 12 %) warzywa, zielenina, rizotto z mięsem wieprzowym, sos pomidorowy, kiwi, woda z cytryną. Alergeny: seler, gluten, jajko, mleko

Podwieczorek: Budyń, z musem malinowym, paluszki Alergeny: gluten , soja, orzechy arachidowe, jajko, sezam, mleko 2 %

26. 02. 2020 – Środa

Śniadanie: Chleb pszenny i żytni z masłem, pasta ser biały z makrelą w pomidorach, szczypiorek, rzodkiewka, kakao z mlekiem ( 2%), herbata z miodem. Alergeny: mleko, gluten, ryba, soja

Obiad: Zupa krem brokułowy z grzankami zabielany (śmietana 12%), warzywa, zielenina, makaron z jabłkiem, banan, kompot Alergeny: seler, jajko, gluten, mleko,

Podwieczorek: Weka pszenna z masłem i dżemem, marchewka, herbata z cytryną i miodem Alergeny: gluten, jajko

27. 02. 2020 – Czwartek

Śniadanie: Chleb pszenny i wieloziarnisty z masłem, szynka z kurczaka, sałata zielona, pomidor, kawa z mlekiem ( 2 %), herbata z miodem. Alergeny: mleko, gluten, soja, jaja, orzeszki ziemne, gorczyca, sezam

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem zabielana ( śmietana 12 %), warzywa, zielenina, pulpety w sosie koperkowym, kasza jęczmienna, sałata lodowa, pomarańcza, woda z cytryną. Alergeny: seler, gluten, jajko, mleko,

Podwieczorek: Jogurt bananowy, chrupki kukurydziane. Alergeny: mleko,

28. 02. 2020 – Piątek

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem, pasztet, ogórek kiszony, papryka czerwona, kakao z mlekiem ( 2 %), herbata z miodem. Alergeny: mleko, soja, jajko, gluten

Obiad: Zupa jarzynowa z ryżem zabielana ( śmietana 12 %) na wywarze drobiowym, warzywa, zielenina, filet rybny w panierce, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, winogron, kompot Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten, ryba,

Podwieczorek: Marchew, jabłko, herbatniki. Alergeny: gluten, mleko,, jajko, migdały, orzechy laskowe, soja

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *