Jadłospis Alwernia

  

                                         

18.11.2024 Poniedziałek

Śniadanie: Zupa mleczna ( 3,2 % ) ( 7 ) z płatkami owsianymi ( 1 ) , weka pszenna ( 1 ) z masłem ( 7 ) , serek almette ( 7 ), miód, marchewka, herbata * Alergeny : mleko, gluten,

Obiad: Rosół z makaronem ( 1, 3 ) na wywarze drobiowym, warzywa ( 9 ) , zielenina, potrawka z indyka, kasza kus – Kus ( 1 ) , ogórek kiszony, pomarańcza, kompot z miodem Alergeny : gluten, seler, jajko

Podwieczorek: Budyń ( 1 , 7 ) z musem malinowym, wafle tortowe ( 1 ) Alergeny :mleko, gluten

         

                                                19,11,2024 – Wtorek

Śniadanie : Chleb pszenny i graham ( 1 ) , masło ( 7 ) , szynka wieprzowa ( 1,3,5,6,7,8,10,11 ) , papryka czerwona, papryka żółta, sałata zielona, kawa ( 1 ) z mlekiem ( 3, 2 %) ( 7 ) i miodem, herbata* . Alergeny:  gluten, mleko, orzeszki ziemne i orzechy, soja, jaja, gorczyca, sezam

Obiad: Zupa krem dyniowy z grzankami ( 1 ) zabielany ( śmietana 12 % )( 7 ) , warzywa ( 9 ) , zielenina, łazanki ( 1, 3 ) z mięsemwieprzowym, pomarańcza, kompot z miodem. Alergeny: mleko, gluten, seler, jajko

Podwieczorek: Sałatka owocowa, wafle tortowe ( 1 ). Alergeny: gluten,

                                                20,11.2024 – Środa

Śniadanie: Chleb pszenny i żytni ( 1 )  z masłem ( 7 ) , pasta jajeczna ( 3 ) z makrelą wędzoną ( 4 ) , szczypiorek, rzodkiewka,  kakao ( 1,6,7 ) z mlekiem (3,2%) ( 7 ) i miodem,  herbata *

Alergeny: mleko, gluten, jajko, soja

Obiad: Zupa zalewajka z ziemniakami ( 1 ), wkładką mięsną, zabielana ( śmietana 12 %) ( 7 ), warzywa ( 9) zielenina, ryż ( 1 ) z jabłkiem, banan, kompot z miodem Alergeny: gluten, seler, mleko

Podwieczorek: Weka ( 1 ) z masłem( 7 ) , serek ( 7 ), dżem, jabłko suszone, herbata z miodem i cytryną Alergeny: gluten, mleko

     

                                                     21,11 2024 – Czwartek

Śniadanie : Chleb pszenny i wieloziarnisty ( 1 ) z masłem ( 7 ) , parówka( 1,3,5,6,7,8,10,11), ogórek, papryka, kawa ( 1 ) z mlekiem(3,2%) ( 7 ) i miodem, herbata *

Alergeny: mleko, gluten, jaja, soja, orzeszki ziemne, orzechy, gorczyca, sezam, seler

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem ( 1 ) zabielana ( śmietana 12%)( 7 ) , warzywa ( 9 ) , zielenina,  mięso wieprzowe mielone  gotowane w panierce ( 1, 3 ) , ziemniaki z wody, surówka z marchwi, selera i jabłka (7) gruszka, kompot z miodem. Alergeny: mleko, gluten, jajko, seler,

Podwieczorek: Jogurt naturalny ( 7 ) z bananem i mango, chrupki kukurydziane. Alergeny: mleko,

                                   

                                                        22.11 .2024 – Piątek

Śniadanie: Chleb pszenny ( 1 ) z masłem ( 7 ) ser żółty salami( 7 )ogórek, pomidor,  kakao ( 1, 7, 6 ) z mlekiem (3,2%) i miodem, herbata *

Alergeny: mleko, gluten, jajko, soja,

Obiad: Barszcz czerwony ( 1 ) z ziemniakami i jajkiem ( 3 ), zabielany ( śmietana 12 %) ( 7 ) warzywa ( 9 ), zielenina, makaron ( 1, 3 ) z serem( 7 ), ananas, kompot z miodem Alergeny: mleko, gluten, seler,  jajko,

Podwieczorek: Drożdżówka ( 1 ) z jabłkiem, herbata z miodem i cytryną Alergeny:  gluten,

             Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od pracowników kuchni

                *Herbata do śniadania dla dzieci alergicznych, nietolerujących laktozy

Oznaczenia cyfrowe od 1 do 14 przy produktach oznaczają alergeny zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i rady  ( UE ) Nr 1169/ 2011

Post w:
Autor
Opublikowano:
Skip to content