Jadłospis Alwernia

24.11.2025. Poniedziałek

Śniadanie: Zupa mleczna(7) z płatkami nestle corn flakes ( 8 ), weka pszenna (1) z masłem (7), serek  almette (7), dżem, marchewka, herbata* z miodem ALERGENY: mleko, gluten, orzeszki

Obiad: Zupa krem wielowarzywny z grzankami (1,), zabielany   (śmietana 12 %) ( 7), warzywa ( 9 ), zielenina, makaron pełne ziarno ze szpinakiem ( 1, 3, 7), pomarańcza, kompot z miodem. ALERGENY: seler, mleko, gluten, jajko,

Podwieczorek: Ryż (1 ), mus truskawkowy, paluszki ( 1,8, 7, 11 ) ALERGENY:  gluten, mleko, sezam, orzechy

                                                             25.11.2025. Wtorek                                                                          

Śniadanie – Stół szwedzki : Chleb pszenny i graham ( 1 ) z masłem ( 7 ) , szynka wieprzowa ( 1,3, 6,7,8,10, 11), ser żółty ( 7 ), dżem, serek almette ( 7 ), papryka czerwona, papryka żółta, sałata zielona, pomidor , kiełki, kawa ( 1 ) z mlekiem (3,2%) ( 7) i miodem, herbata *. ALERGENY: mleko, gluten, soja, jaja, orzeszki ziemne, orzechy,gorczyca , sezam

Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem ( 1,3 ), zabielana ( śmietana 12 %) ( 7 ), warzywa ( 9 ) , zielenina, gulasz wieprzowy, kasza pęczak ( 1 ), ogórek kiszony, gruszka, kompot z miodem. ALERGENY: seler, mleko, gluten, jajko,

Podwieczorek: Galaretka, jogurt naturalny ( 7 ), winogron, wafle tortowe ( 1 ) ALERGENY: mleko, gluten,

                                                                  26.11.2025. Środa

Śniadanie: Chleb pszenny i żytni ( 1 ) z masłem ( 7 ), pasta jajeczna ( 3 ) z makrelą w oleju ( 4 ), szczypiorek, rzodkiewka, kakao ( 1, 6, 7 ) z mlekiem ( 7 ), miodem, herbata * . ALERGENY: mleko, gluten, jajko, soja, ryba

Obiad: Zupa kapuśniak z ziemniakami, wkładka mięsna wieprzowa,warzywa ( 9 ), zielenina, racuchy z jabłkiem ( 1,3,7 ), serek Danio ( 7 ) banan, kompot z miodem . ALERGENY: seler, mleko, gluten, jajko

Podwieczorek: Weka ( 1 ) z masłem ( 7 ) pasztet ( 1, 3, 6), ogórek zielony, papryka, jabłko suszone, herbata z miodem i cytrynąALERGENY: gluten, mleko, jajko, soja

                                                                27.11.2025. –   Czwartek

Śniadanie: Chleb pszenny i wieloziarnisty (1 ) z masłem ( 7 ), szynka drobiowa (1,3,6,7,8,10,11) papryka czerwona, papryka żółta, sałata zielona, kawa ( 1 ) z mlekiem ( 3,2 %) ( 7 ) i miodem, herbata *ALERGENY: gluten, soja, jaja, mleko, orzeszki ziemne, orzechy, gorczyca, sezam

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem ( 1 ), zabielana ( śmietana 12 %) (7)warzywa ( 9 ), zielenina, schab w sosie własnym, ziemniaki z wody, kapusta gotowana, melon, kompot z miodem ALERGENY: seler, mleko, gluten,

Podwieczorek: Jogurt naturalny ( 7 ) z bananem i truskawką, chrupki kukurydziane ALERGENY: mleko

                                                                28.11.2025 – Piątek

Śniadanie: Chleb pszenny z masłem ( 1 ), ser żółty (7 ), pomidor, ogórek, kakao ( 1,6,7 ) z mlekiem ( 3,2 %)( 7 ) i miodem, herbata *. ALERGENY: gluten, mleko, soja

Obiad: Zupa rybna ( 4 ) z makaronem ( 1 ), zabielana ( śmietana 12 % )( 7 ) ,warzywa ( 9 ), zielenina, kotlet jajeczny ( 1, 3 ), ziemniaki z wody, buraczki, mandarynka, kompot z miodem. ALERGENY: seler, jajko, mleko, gluten, ryba

Podwieczorek: Rogal maślany z marmoladą ( 1 ), herbata z miodem i cytryną ALERGENY: gluten

     Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od pracowników kuchni

   *Herbata do śniadania dla dzieci alergicznych, nietolerujących laktozy

    Oznaczenia cyfrowe od 1 do 14 przy produktach oznaczają alergeny zgodnie z Rozporządzeniem
Parlamentu   Europejskiego i rady ( UE ) Nr 1169/2011

Przejdź do treści