Jadłospis Grojec

Poniedziałek 3.06.

Śniadanie:chleb pszenny(gluten)z masłem,pastą rybno – jajeczną (tuńczyk w sosie własnym, jaja) ,papryka, kawa zbożowa na mleku 2% z miodem.

Obiad:zupakrupnikz ziemniakami , zielenina (seler, gluten), makaron spaghetti z sosem mięsno – pomidorowym (szynka wieprzowa, gluten, śmietana 12%) , kompot wieloowocowy , jabłko.

Podwieczorek: drożdżówka z serem,herbatka rumiankowa(gluten, jaja, ser biały).       

 Wtorek 4.06.

Śniadanie:chleb mieszany(gluten) z masłem ,szynką drobiową, sałata,pomidor,kawa zbożowa na mleku 2% z miodem.

Obiad: zupagrysikowa(seler, gluten), zielenina, kotlet mielony, (gluten, jaja, łopatkawieprzowa), ziemniaki z wody, surówka z białej kapusty,  woda z cytryną i miodem ,kiwi.

Podwieczorek: koktajl truskawkowy (jogurtnaturalny),paluszki.

Środa 5.06.

Śniadanie: chleb pszenny(gluten) z masłem, serem żółtym,papryka, ogórek zielony,kakao na mleku2% z miodem.

Obiad: zupa grochowa z ziemniakami i wkładkąmięsną(seler, szynka wieprzowa) ryż z jabłkami i kleksem z serka waniliowego, banan,kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: sok owocowo-warzywny, pieczywo chrupkie (gluten)

Czwartek 6.06.

Śniadanie:chleb mieszanyz masłem, szynką wieprzową, sałata zielona, papryka,kawa zbożowa  na mleku2% z miodem.

Obiad: zupakrem brokułowy z grzankami(seler,  śmietana 12%, gluten)zielenina, gulasz zfileta z indyka, kasza kus-kus, ogórek kiszony, woda z cytryną i miodem, nektarynka.

Podwieczorek: czekolada na gorąco (mleko 2%),  wafle ryżowe.

Piątek 7.06.

Śniadanie: zupa mleczna zpłatkami jęczmiennymi(mleko 2%, gluten), weka pszenna (gluten) z masłem , serkiem Bieluchem i dżemem, kalarepka do chrupania.

Obiad: zupa koperkowa zabielana z ryżem(śmietana 12%), zielenina, ryba w jarzynach (filet z dorsza), ziemniaki z wody,  kompot wieloowocowy, jabłko.

Podwieczorek:banan, chrupki kukurydziane.

Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od pracowników kuchni.

  • Alergeny – artykuły wypisane tłustym drukiem
Post w:
Autor
Opublikowano:
Skip to content