13. 10. 2025 – Poniedziałek
Śniadanie: Zupa mleczna (3,2 %) ( 7 ) z grysikiem ( 1 ) , weka pszenna ( 1 ) z masłem ( 7 ) , serek Almette ( 7 ) , dżem, marchewka, herbata* z miodem Alergeny: mleko, gluten, jajko,
Obiad: Zupa krem z zielonym groszkiem i grzankami ( 1 ) , zabielana ( śmietana 12 % ) ( 7 ) , warzywa ( 9 ) , zielenina, spaghetti ( 1 ) z mięsem wieprzowym i sosem pomidorowym, kiwi, kompot z miodem. Alergeny:seler, gluten, mleko, jajko
Podwieczorek: Kasza Kus – kus ( 1 ) z musem truskawkowym, wafle tortowe ( 1 ) Alergeny: gluten,
14. 10. 2025 – Wtorek
Śniadanie : Chleb pszenny i graham ( 1 ) z masłem ( 7 ) , szynka wieprzowa( 1,3,6,7,8,10,11 ), sałata zielona, ogórek , kawa ( 1 ) z mlekiem (3,2%) ( 7 ) i miodem, herbata* Alergeny: mleko, gluten, soja, jajko, gorczyca, orzeszki ziemne, nasiona sezamu
Obiad: Zupa krupnik ( 1 ) , warzywa ( 9 ) , zielenina, bigos z mięsem i ziemniakami, ananas, kompot z miodem. Alergeny: seler, gluten, jajko, mleko, soja, orzeszki ziemne, gorczyca , sezam
Podwieczorek: Jabłko prażone, banan, paluszki ( 1, 8, 11) Alergeny: gluten sezam orzechy
15. 10. 2025 – Środa
Śniadanie: Chleb pszenny i żytni ( 1 ) z masłem ( 7 ) , pasta jajko ( 3 ) z tuńczykiem ( 4 ) , szczypiorek, rzodkiewka, kakao ( 1,6,7 ) z mlekiem ( 3,2%) ( 7 ) i miodem, herbata*. Alergeny: mleko, gluten, ryba, soja, jajko
Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami , wkładką mięsną, warzywa ( 9 ) , zielenina, kluski leniwe ( 1, 3, 7) banan, kompot z miodem Alergeny: seler, jajko, gluten, mleko, soja, orzeszki ziemne, gorczyca, sezam
Podwieczorek: Weka ( 1 ) z masłem (7 ), serkiem Danio ( 7 ) herbata z miodem i cytryną, jabłko suszone Alergeny : gluten, mleko,
16. 10. 2025 – Czwartek
Śniadanie : Chleb pszenny i wieloziarnisty ( 1 ) , masło ( 7 ) , szynka drobiowa ( 1,3,6,7, 8, 10, 11 ), papryka, ogórek, kawa ( 1 ) z mlekiem ( 3,2 % ) ( 7 ) herbata z miodem, . Alergeny: mleko, gluten, soja, jaja, orzeszki ziemne, gorczyca, sezam
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem ( 1 ) , zabielana ( śmietana 12 %) ( 7 ) , warzywa ( 9 ) , zielenina, filet z kurczaka w panierce ( 1, 3 ) , ziemniaki z wody, marchewka z groszkiem, melon, kompot z miodem Alergeny: seler, gluten, jajko, mleko,
Podwieczorek: Jogurt naturalny ( 7 ) z bananem i jagodą , chrupki kukurydziane . Alergeny: mleko,
17. 10. 2025 – Piątek
Śniadanie: Chleb pszenny ( 1 ) z masłem ( 7 ) , ser żółty ( 7 ) , ogórek , pomidor, kakao ( 1,6,7 ) z mlekiem ( 3,2 %) ( 7 ) i miodem, herbata*.Alergeny: mleko, soja, jajko, gluten
Obiad: Zupa koperkowa z makaronem ( 1 ) zabielana ( śmietana 12 %) ( 7 ) warzywa ( 9 ) , zielenina, filet rybny ( 4 ) w jarzynach mielony, ryż ( 1 ) , kapusta kiszona, śliwka, kompot z miodem. Alergeny: seler, jajko, mleko, gluten, ryba
Podwieczorek: Rogal maślany z marmoladą( 1 ) , herbata z miodem i cytryną Alergeny: gluten,
Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od pracowników kuchni
*Herbata do śniadania dla dzieci alergicznych, nietolerujących laktozy
Oznaczenia cyfrowe od 1 do 14 przy produktach oznaczają alergeny zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i rady ( EU ) Nr 1169/2011