Jadłospis Grojec

Poniedziałek 5.02.

Śniadanie:chleb pszenny(gluten)z masłem,pastą rybno – jajeczną (makrela w oleju, jaja) papryka czerwona, kawa zbożowa na mleku 3,2% z miodem.

Obiad:zupa jarzynowa z ziemniakami i fasolką szparagową, zielenina (seler, gluten), łazanki z kapustą i mięsem (szynka wieprzowa, gluten, jaja) , kompot wieloowocowy , jabłko.

Podwieczorek: drożdżówka z serem,herbatka rumiankowa z miodem(gluten, jaja, ser biały).

   Wtorek 6.02.

Śniadanie: pieczywo mieszane(gluten) z masłem , papryką czerwoną, szczypiorek, parówki zszynki, kawa zbożowa na mleku 2% z miodem.
Obiad: zupagrysikowa(seler, gluten), zielenina,  kotlet schabowy w panierce(gluten, jaja), ziemniaki z wody,  sałata lodowa z jogurtem naturalnym,  woda z cytryną i miodem , ananas.

Podwieczorek: koktajl bananowo – malinowy (jogurtnaturalny),paluszki(gluten).

Środa 7.02.

Śniadanie: chleb pszenny(gluten) z masłem, serem żółtym,ogórek kiszony, szczypiorek, kakao na mleku2% z miodem.II śn. Szaszłyki owocowe, lemoniada.

Obiad: zupa barszcz czerwony zabielany z ziemniakami  (śmietana 12%, seler, ), makaron z serem białym ( jaja, gluten, ser biały), banan,kompot wieloowocowy.

Podwieczorek: chleb wielozbożowy (gluten) z masłem, pasztetem drobiowym,ogórek zielony,herbatka z cytryną i miodem.

Czwartek 8.02.

Śniadanie:chleb mieszany z masłem, szynką drobiową, pomidor, ogórek kiszony, kawa zbożowa   na mleku2% z miodem.IIśn. Pączki(gluten, jaja), herbatka z cytryną i miodem.

Obiad: zupakrem wielowarzywny z grzankami(seler,  śmietana 12%, gluten ), zielenina, kaszotto mięsne (łopatka wieprzowa, kasza jęczmienna) z sosem pomidorowym, woda z cytryną i miodem , mandarynka.

Podwieczorek: galaretka truskawkowa z kleksem z jogurtu naturalnego, chrupki kukurydziane .

Piątek 9.02.

Śniadanie: zupa mleczna zpłatkami jęczmiennymi(mleko 2%, gluten), weka pszenna (gluten) z masłem , serkiem waniliowym, marchewka  do chrupania.mObiad: zupa rybna  zabielana  z makaronem(filet z dorsza, seler, gluten, śmietana 12%), zielenina, ryż z koktajlem truskawkowym (jogurt naturalny) , kompot wieloowocowy, melon.

Podwieczorek:banan, pieczywo chrupkie(gluten).

Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od pracowników kuchni.

  • Alergeny – artykuły wypisane tłustym drukiem
Post w:
Autor
Opublikowano:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Skip to content